İYİ BİR OKUL BAŞARI GETİRİR Mİ?

Sorumluluk bilincimizin oluşmaya başladığı okul hayatında bize öğretilenler yaşamımızın önümüzdeki yıllarını etkin olarak şekillendirmektedir. Okulda başarıyı etkileyen ve tetikleyen öğrencinin yanı sıra okulun kendisidir. Peki iyi bir okul nasıl olmalı? İşte bunun cevabı:

İyi bir öğretmen şart

Artık çevremizde eskisi kadar deneyimli  öğretmenler bulmak zor. Özel okulların yaygınlaşmasıyla birlikte atanamayan ve yeni mezun öğretmenleri çok sık görebiliyoruz çevremizde. Şunu belirtmekte fayda var ki; deneyimli  ve işini severek yapan bir öğretmen, hayat boyu çocuklarımızın üstünde olumlu bir etki bırakacaktır. Hepimiz ilkokul öğretmenimizin ismini ezbere biliriz. Bu da hayatımızda ne kadar önemli olduğunu gösterir. Öğretmenin iyi olmasının yanı sıra iyi bir öğretmen-öğrenci iletişimi ve etkileşimi bilginin doğru bir şekilde aktarılmasına ve kendine güvenen bireyler yetişmesine katkıda bulunacaktır. Bu da geleceğe güvenle bakan bir toplum anlamına gelecektir. Unutmayalım ki en güzel yatırım çocuklarımızın eğitimine yapılan yatırımdır. 

Eğitim Metodları ve Eğitim Sistemlerinin Önemi

Çevremizdeki yeni eski tüm okulların kendine özgü vizyonu, misyonu ve eğitim metotları bulunuyor. Aslında hepimizin eğitimden beklentisi başkadır. Okulların velilere ve öğrencilere sunduğu bu eğitim yöntemlerinin uygun yöntem olup olmadığını yaşayarak ve okul ile doğru iletim kurarak anlayabiliriz. Teknoloji, eğitimdeki yaklaşımlar ve yaşadığımız çevre bu eğitim metotlarını şekillendirmektedir. Bu kapsamda öğrencilerin maksimum fayda edinmesi sağlanmaktadır. Önyargılı olmayıp, eğitimdeki bu değişime açık olmalı ve çocuklarımızın azami kazanç elde etmelerini sağlamalıyız.

Sosyal imkanlar yeteneklerin gelişimini tetikler

Özellikle özel okulların yaygınlaşmasıyla, çocukların ders yapmalarının yanı sıra, sosyan etkinliklerden de tek bir çatı altında faydalanmaları sağlanmaktadır. Okulun fiziki ve sosyal koşulları, çocukların özgürce yeteneklerini geliştirmesine imkan sunar. Mesela spor salonu ya da spor yapılan açık alanlar, sanatsal faaliyetlerin yerine getirilebileceği atölyeler, her türlü donanıma sahip laboratuvarlar çocukların kendilerini tanımasına, yeteneklerini belirlemesine olanak sağlar. Bundan dolayı okul seçiminde çocukları başarıya götüren önemli etkenlerdendir sosyal olanaklar...

Yabancı Dil, Yabancı Dil, Yabancı Dil

Global bir dünyada yaşıyoruz. Her geçen gün iletişim kanalları gelişmekte, artık tüm bilgiler cebimize girmiş durumda. Ancak bu bilgileri anlamak, algılamak için artık tek bir dil yetmiyor malesef. Hatta ilerde iyi bir iş imkanına sahip olmak, vizyon sahibi bireyler yetiştirmek, uluslararası alanda daha kolay iletişim kurabilmek için yabancı dilin önemi tartışılmaz bir önem taşıyor. Ebeveynler olarak hepimiz artık kızımızı oğlumu  göndermeyi düşündüğünüz okulun yabancı dil eğitimini önemsiyoruz. Tek dil değil, farklı dillerde de eğitim almalarını istiyoruz. Bunu sağlayan bir çok okul var. Okul seçimimizde etkili olan faktörlerin başında gelmekte hatta.

Teknolojik imkanlar çocuğumun beklentilerini karşılıyor mu?

Yapılan araştırmalar son yıllarda okullarda dijital ortamların varlığının öğrencileri gerçekten farklı kıldığını gösteriyor. Artık projektör ya da akıllı tahta olmayan sınıf yok gibi. Çocukların gelişen çağa ayak uydurmasu için dijital ve teknolojik alandaki ihtiyaçların karşılanması önemli. E tabi bunu sağlayan okulların da başarı yadsınamayacak kadar önemli. Teknolojik anlamda beklentilerin karşılandığı bir okul, hem veliyi hem de öğrenciği mutlu edecektir ve başarıya götürecektir. Bu kapsamda okul seçimi yaparken sınıftaki teknoljik materyellerin önemini mutlaka görmeli ve kavramalıyız.

İlginizi Çekecek Diğer Konular

ÖZEL OKUL MU? DEVLET OKULU MU?

Okul kayıt yenileme dönemi bir çok okulda başladı bazılarımız seçimlerimizi yaptık, bazılarımız da hala çok kararsız...

Özellikle okul öncesin de ve ilkokulda karşımıza ilk çıkan soru : "Çocuğumu devlet okuluna mı göndermeliyim, yoksa özel okula mı?"

Çevremde ki ailelerle konuştuğumda genelde edindiğim izlenim çocuğumu özel okula göndermek istiyorum ama maddi durumum elvermiyor, çocuğumu devlet okuluna gönderirsem eksik kalır mı? endişesi yada imkanı olduğu halde okul öncesin de ve ilkokulda eğitime bu kadar çok paralar vermeye değer mi? gibi sorular duyuyorum.

OKUL VE ÖĞRETMEN SEÇİMİ NEDEN ÖNEMLİDİR?

Çocuğu olan ailelerin ortak sorunlarından biri de Okul Seçimi konusudur. Bir çok aile kızını ya da oğlunu hangi okula göndereceği konusunda çoğu zaman kararsız durumda kalıyor. Çünkü yanlış okul seçimi bir çocuğun tüm hayatını etkileyebiliyor ve bundan dolayı okula karar verirken bazen çok iyi araştırma yapmak önemli bir konu haline geliyor. Peki sizce Okul seçimi yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Okul seçiminde öğretmenin önemi nedir? Okulun fiziksel koşulları, sosyal imkanları ne derece önemli? Devlet okulunda sunulan imkanlar yeterli midir? İşte hepimizin sık sık sorduğu bu soruların cevaplarını sizin için derledik topladık. Gene son kararı siz vereceksiniz...

KOLEJ VE ÖZEL OKUL TEŞVİK SONUÇLARI AÇIKLANDI

Başvuru tarihi 2 Eylül 2015 Çarşamba günü sona eren Özel Okul Eğitim ve Öğretim Desteği başvuru sonuçları 03.09.2015 Pazartesi günü MEB tarafından açıklanacak. Okul Öncesi öğrencilere 2.680 TL, İlkokul öğrencilerine 3.220 TL, Ortaokul ve Ortaöğretim öğrencilerine  3.750 TL, Temel Lise öğrencilerine 3.220 TL destek vermeyi amaçlayan uygulama kapsamında yaklaşık 230.000 öğrenciye destek sağlanacak.

2016 - 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre, 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı bu sene 19 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Geçen sene Kurban Bayramı nedeniyle okulların açılma tarihi 1 hafta ertelenerek 28 Eylül 2015 tarihinde eğitim öğretim başlamıştı. Bu seneki takvime göre yarıyıl tatili ve 2016-2017 eğitim öğretim yılının tamamlanma tarihleri için TIKLAYINIZ.

2024 YILI 2. ARA TATİL NE ZAMAN?

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılındaki 2. ara tatil 8-12 Nisan 2024 tarihleri arasında olacak. 10-12 Nisan 2024 tarihlerinin Ramazan Bayramı'na denk geliyor olması nedeniyle, öğrenciler Nisan ara tatilini iki gün (Pazartesi ve Salı günü olarak) yapacaklar.

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ ÖZEL OKUL TERCİH İŞLEMLERİ BAŞLIYOR

Başvurusu tarihi 2 Eylül 2015 Çarşamba günü sona eren ve sonuçları 03.09.2015 Perşembe günü MEB tarafından yayınlanan MEB Özel Okul Eğitim Öğretim Desteği Sonuçları sonrasında tercih işlemleri 4 Eylül 2015 tarihinde başlıyor. Tercih işlemleri için son gün 10 Eylül.Tercih yapmak için aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz. 

2016 - 2017 ÖĞRETİM YILI EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ

2016 - 2017 Öğretim Yılı Eğitim Öğretim desteği için başvurular ne zaman başlıyor? 2016 - 2017 Öğretim Yılı için özel okullarda ve kolejlerde öğrenim gören ve görecek olan öğrencilere verilecek Eğitim ve Öğretim Desteği Başvurusu nereden yapılacak? Eğitim Öğretim desteği için başvuruları ne zaman yapılacak? Bu soruların yanıtlarını öğrenmek için yazının detaylarına TIKLAYABİLİRSİNİZ.

YURTDIŞINDA EĞİTİM NEDEN ÖNEMLİDİR? YURTDIŞI EĞİTİMİN AVANTAJLARI NELERDİR?

Yurtdışında eğitim, son zamanlarda büyük ilgi gören bir konu. Gençler ve aileler, gerek üniversite kayıt ücretleri gerekse de üniversite sınavlarının zorluğu ve dershane masrafları nedeniyle yurtdışı okullara yönelmeye başladılar. Peki nedir yurtdışı okulları ve üniversiteleri farklı ve cazip kılan? Gençler ve ailelerin beklentileri neler? Bu kısa yazımızda bunlara değinmeye çalışacağız.

OKUL HAYATINDA ÖDEVİN ÖNEMİ NEDİR?

Ödevler çocuklara bağımsız çalışmayı, sorumluluk almayı öğretmek için önemli araçlardır.  Ama bir çok çocuk neden ödev yapması gerektiğini anlayamaz ve çoğu zaman ailesinin ve öğretmeninin zorlaması ile yapar. 

ÖZEL ÖĞRETİM DESTEĞİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

 Tercih işlemleri 4 Eylül ve 10 Eylül 2015  tarihleri arasında gerçekleştirilen MEB Özel Okul Eğitim Öğretim Desteği Yerleştirme Sonuçları 11 Eylül Cuma günü açıklanıyor. Eğitim Öğretim desteği çerevesinde Okul Öncesi öğrencilere 2.680 TL, İlkokul öğrencilerine 3.220 TL, Ortaokul ve Ortaöğretim öğrencilerine  3.750 TL, Temel Lise öğrencilerine 3.220 TL destek verilecek.