DOĞA KOLEJİNDE OKUYANLAR DEVLET DESTEĞİNDEN FAYDALANABİLECEK

Doğa Kolejinde eğitim gören öğrenciler de artık Devlet Desteği'nden faydalanabilecekler. Özel Okul Teşviği olarak da bilinen Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Öğretim Desteği çerçevesinde, tüm Doğa Okulları kampüsünde eğitim gören öğrenciler Teşvik için başvuruda bulunabilecekler. Toplam 106 kampüsü bulunan Doğa Koleji teşvik programına başvurmak ve detaylar için TIKLAYINIZ.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Kolej'de eğitim gören öğrencilere verdiği eğitim öğretim desteği kapsamındaki eğitim kurumları listesine tüm Doğa Okulları kampüsleri de eklendi. Yapılan açıklamaya göre, halihazırda Doğa Okullarında okuyan öğrencilerin yanı sıra, bu sene Doğa'ya kayıt yaptıracak öğrenciler de başvuru yapabilecekler.

Doğa Kolejinde Teşvik başvurusu almaya hak kazanan öğrencilerin Eğitim Öğretim destek ödemelerinin %35'i Kasım'da, %35'i Şubat ayında, %30'u ise Haziran ayında olmak üzere eğitim gördükleri kuruma yapılacak. Ara sınıflarda eğitim görüp, destek alan ya da almaya hak kazanan öğrencilerin bir sonraki eğitim yılı için tekrar başvuru yapmalarına gerek olmayacak. Önümüzdeki sene 5. sınıfa ya da 9. sınıfa başlayacak öğrenciler ise tekrar başvuru yapabilecekler.