ASFA EĞİTİM KURUMLARI 6. SINIF BURSLULUK SINAVI KONULARI

ASFA Eğitim Kurumları Bursluluk sınavı 27 Şubat 2016 Cumartesi yapılacak. 6. Sınıf Bursluluk sınav konuları için TIKLAYINIZ.

6.SINIFLAR İÇİN BURSLULUK SINAVI KONULARI

TÜRKÇE DERSİ: Kelime Bilgisi (Eş-sesli, eş-anlamlı, yakın anlamlı, zıt anlamlı, soyut anlamlı, gerçek, mecaz, yan, terim anlamlı kelimeler, kelime gruplarında anlam, deyimler, ikilemeler, kelimeler arası anlam ilişkisi), Cümle Bilgisi (öznel – nesnel yargı, amaç – sonuç cümleleri, sebep- sonuç cümleleri, yakın anlamlı cümleler, atasözü yorumu), Paragraf Bilgisi (Paragrafta ana ve yardımcı düşünce, anahtar sözcük, konu, başlık, anlatım ağzı, örtülü anlam, Anlatım Teknikleri-Öyküleme, betimleme, açıklama, tartışma), Noktalama İşaretleri (Nokta, virgül, noktalı virgül, üç nokta, soru işareti, ünlem, konuşma çizgisi, tırnak işareti), Yazım Kuralları (Büyük harfle başlayan kelimelerin yazımı, -de, -mi, -ki eklerinin yazımı), Kelimenin Yapı özellikleri (kök, ek ve yapı), Ses Bilgisi (ses olayları)

MATEMATİK DERSİ: Doğal sayılarda işlemler, Çarpan ve Katlar, Açılar, Oran, Kesirlerde işlemler, Ondalık Gösterim, Araştırma soruları üretme, veri toplama ve düzenleme

FEN BİLGİSİ DERSİ: Vücudumuzdaki Sistemler/Hücre, Vücudumuzdaki Sistemler/Destek ve Hareket Sistemi, Vücudumuzdaki Sistemler/Solunum Sistemi, Vücudumuzdaki/Dolaşım Sistemi, Kuvvet ve Hareket/Cisimlere Etki Eden Kuvvetler, Kuvvet ve Hareket/Sürat Hesaplama, Maddenin Tanecikli Yapısı/Maddenin Halleri ve Tanecikli Yapısı, Maddenin Tanecikli Yapısı/Fiziksel ve Kimyasal Değişim, Maddenin Tanecikli Yapısı/Yoğunluk

SOSYAL BİLGİLER DERSİ: Çözüm buluyoruz, Dünya bir Kâğıda nasıl sığar, Geçmişten günümüze yerleşme, Anayurttan Anadolu’ya, Uygarlıkların Beşiği, Türkiye’nin İklimi, Farklı yaşam Şekilleri ve İklim, İslamiyet’in Doğuşu ve Yayılışı

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ: Peygamber ve peygamberlere iman, Peygamberlerin nitelikleri, Peygamberlerin ortak mesajları, İlahi kitaplar, Asr suresi ve anlamı, Namaz ibadeti, Ezan ve Kamet, Bayram, teravih ve cenaze namazı, Kunut Duaları ve anlamı, Son Peygamber Hz. Muhammed ( Mekke ve Medine Dönemi ), Hudeybiye antlaşması ve Mekke’nin fethi

İNGİLİZCE DERSİ: Unit 1: After School, Unit 2: Yummy Breakfast, Unit 3: A day in my city, Unit 4: Weather and emotions, Unit 5: At the Fair

İlginizi Çekecek Diğer Konular

ASFA EĞİTİM KURUMLARI 7. SINIF BURSLULUK SINAVI KONULARI

ASFA Okulları Bursluluk sınavı 27 Şubat 2016 tarihinde yapılacak7. Sınıf Bursluluk sınav konuları için TIKLAYINIZ.

ASFA EĞİTİM KURUMLARI 5. SINIF BURSLULUK SINAVI KONULARI

ASFA Eğitim Kurumları Bursluluk sınavı 27 Şubat 2016 Cumartesi gerçekleştirilecek. Bursluluk Sınavı kapsamında olan 5. Sınıf sınav konuları için TIKLAYINIZ.

ASFA EĞİTİM KURUMLARI 4. SINIF BURSLULUK SINAVI KONULARI

ASFA Eğitim Kurumları Bursluluk sınavı 27 Şubat 2016 Cumartesi gerçekleştirilecek. Bursluluk Sınavında sorulacak olan 4. Sınıf Konuları için TIKLAYINIZ.

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI 5. SINIF ÖĞRENCİ ALIM SINAVI

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Ortaokuluna Sınav ile öğrenci alınacak. 5. sınıf öğrencileri için düzenlenecek olan ODTÜ Geliştirme Vakfı Koleji Öğrenci Alım Sınavında başarılı olan öğrenciler kontenjan dahilinde okula kayıt yaptırabilecekler. ODTÜ Koleji Öğrenci Alım Sınavı; 4. sınıf Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler ve İngilizce ders kazanımlarını kapsayacak şekilde, çoktan seçmeli sorulardan oluşmaktadır. İngilizce yeterlik düzeyi düşük olan öğrenciler, Yoğunlaştırılmış İngilizce Programını takip eden sınıfa kabul edilecektirler. 2015 - 2016 Eğitim - Öğretim Yılı, 5. Sınıf İçin Aday Öğrencilerin Kabulü ile ilgili detaylar aşağıdaki gibidir. Başvuru butonuna tıklayarak başvuru formuna ulaşabilirsiniz.

İVME LİSESİ DÜZEY BELİRLEME VE BURSLULUK SINAVI

Ankara Ümitköy'de Temel Lise eğitimi veren İvme Lisesi 8,9,10,11. Sınıflarda okuyan öğrenciler için Akademik Düzey Belirleme ve Bursluluk Sınavı düzenliyor. 14 Şubat ve 21 Şubat 2016 tarihinde düzenlenecek olan sınav ile ilgili detaylar şöyle:

ACIBADEM KOLEJİ BURSLULUK SINAVI

Acıbadem Koleji 2016-2017 Eğitim Öğretim dönemi Bursluluk Sınavı tarihi açıklandı. Acıbadem koleji Bursluluk Sınavına resmi ve özel okullarda ki tüm  4, 5, 6, ve 7. Sınıf öğrencileri katılabilecek. Acıbadem Koleji Bursluluk Sınavına Başvuru yapmak için aşağıdaki Linke TIKLAYINIZ.

ÖZEL BATIKENT SEVİYE KOLEJİ BURSLULUK SINAVI

Batıkent Seviye Koleji  Okula Kabul ve Bursluluk Sınavı tarihlerini açıkladı. 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı için düzenlenecek olan Bursluluk Sınavı 12-13 Mart 2016 tarihlerinde yapılacak. Batıkent Seviye Koleji Bursluluk sınavına 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. sınıflar girebilecek. Batıkent Seviye Koleji  Bursluluk Sınavı ile ilgili detaylar, sınav yeri ve saati, sınav başvuru koşulları için TIKLAYINIZ. 

ALTINBAŞAK BURSLULUK SINAVI

Isparta Özel Altınbaşak Koleji Bursluluk Sınavı başvuruları başladı. 2016 - 2017 Eğitim Öğretim yılı kapsamında, burslu eğitim olanağı sunulacak. Altınbaşak Bursluluk Sınavına şu anda 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. sınıfta okuyan öğrenciler katılabilecek.Altınbaşak Bursluluk Sınavı için son başvuru tarihi 19 Şubat 2016 Cuma günü. Başvurularınızı online olarak yapmak için Altınbaşak  Bursluluk Sınavına Başvuru linkine TIKLAYINIZ.

EVRENSEL KOLEJİ BURSLULUK SINAVI

Evrensel Koleji Bursluluk Sınavı Başvuruları başladı.  Halen ilkokul 4. sınıfta, ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda,  lise 9, 10 ve 11. sınıflarda öğrenim görmekte olan öğrenciler sınava katılmak için aşağıda yer alan Online Başvuru Linkine TIKLAYINIZ

ZAFER KOLEJİ BURSLULUK SINAVI

Zafer Koleji Bursluluk Sınavı Başvuruları Başladı. Zafer Koleji Kabul ve Bursluluk Sınavı 19 Mart 2016 Cumartesi günü yapılacak. Sınava şu anda ilkokul 4. ortaokul 5. 6. ve 7.sınıfta okuyan öğrenciler katılabilecek. 

Zafer Koleji Bursluluk Sınavı  başvuruları için son gün 15 Mart 2016 Salı günü. Zafer Koleji Bursluluk Sınavı ile ilgili detaylar ve Zafer Koleji Bursluluk Sınavı Başvuru Kayıt için TIKLAYINIZ.