KIRTASİYE ÜRÜNLERİNDE ZARARLI KİMYASAL MADDE TEHLİKESİ

Okulların açılmasıyla birlikte, tüm veliler ve öğrenciler yoğun bir şekilde kırtasiye ürünlerine yöneldiler.  Okuldaki ihtiyaçlara yönelik olarak hepimiz eksiklerimizi kırtasiyelerden, marketlerden tamamlamaya çalışıyoruz. Defterden kaleme, silgiden kalemtıraşa, kıyafetten okul çantasına kadar çok çeşitli fiyatlarda ve kalitede ürün piyasada mevcut. Peki bu ürünler sağlıklı mı? Bu ürünleri alırken tüketici olarak nelere dikkat etmeliyiz? Piyasada bu ürünlere yönelik olarak yeterince denetim yapılıyor mu?

Kırtasiye ürünleri doğası itibariyle bazı kimyasal maddelerin kullanımıyla üretilmektedir.  Üretimlerde kullanılan kimyasalların tehlikeli kimyasal madde olmaması çok önemlidir. Bununla ilgili olarak denetlemeler her ne kadar belli bir sıklıkta yapılsa da, alınan tüm önlemlere rağmen bu konudaki kısıtlama ve regülasyonlara uymayan ve  çocukların sağlığına zararlı ürünlerin satışa sunulduğu görülmektedir.

Deri Yolu ile Vücuda Geçebiliyor

Kırtasiye malzemesi deyip geçmeyin, renkli boyalı ve genellike plastik malzemeden üretilmiş  irili ufaklı bir çok kırtasiye malzemesini çocuklarımız gün boyunca okulda ve evde sıklıkla kullanıyor. Özellikle küçük yaştaki çocuklar ve öğrenciler  kırtasiye ürünlerini kullandıklarında deri yoluyla bu zararlı kimyasallar vücutlarına geçebiliyor ve çocuklarımıza zarar verebiliyor.

Okul Alışverişlerinde Bilinçli Olalım

Okul Alışverişi yaparken belli başlı konulara dikkat etmeliyiz: Örneğin,

  • Kanserojen olarak nitelendirilen bu zararlı kimyasallar konusunda  ebeveynler olarak çok dikkatli olup, güvenilirliği bilinen markaların ürünlerini satın almaya özen göstermeliyiz.
  • Renkli, kokulu ve süslü ürünler yerine, ahşap ve doğal malzemeden yapılmış kırtasiye ürünlerini tercih etmeliyiz.
  • Albenisi yüksek ancak bir o kadar da ucuzluğu nedeniyle çok sayıda markasız ve menşei belli olmayan kırtasiye ürünlerinden uzak durmalıyız. 
  • Ürünleri sokaktan, işportadan değil, bilindik marketlerden ve kırtasiyelerden almalıyız.

Kırtasiye Ürünlerinde Standartlar Önemli

Kırtasiye ürünleri alırken ambalajların ve ürünlerin üzerinde "CE" yada "TSE" Türk Standartları Enstitüsü uygunluk kısatmasının olmasına dikkat etmeliyiz. İthalatçı ve üretici firma bilgilerinin ürünün kutusu ya da ambalajı üzerinde yer alıp almadığını kontrol etmeliyiz. Aklımıza takılan sorular olduğunda ilgili firma yetkililerine ulaşmalı  ya da tüketici şikayet hattını aramalıyız. 

İlginizi Çekecek Diğer Konular

KOLEJ VE ÖZEL OKUL TEŞVİK SONUÇLARI AÇIKLANDI

Başvuru tarihi 2 Eylül 2015 Çarşamba günü sona eren Özel Okul Eğitim ve Öğretim Desteği başvuru sonuçları 03.09.2015 Pazartesi günü MEB tarafından açıklanacak. Okul Öncesi öğrencilere 2.680 TL, İlkokul öğrencilerine 3.220 TL, Ortaokul ve Ortaöğretim öğrencilerine  3.750 TL, Temel Lise öğrencilerine 3.220 TL destek vermeyi amaçlayan uygulama kapsamında yaklaşık 230.000 öğrenciye destek sağlanacak.

2016 - 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre, 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı bu sene 19 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Geçen sene Kurban Bayramı nedeniyle okulların açılma tarihi 1 hafta ertelenerek 28 Eylül 2015 tarihinde eğitim öğretim başlamıştı. Bu seneki takvime göre yarıyıl tatili ve 2016-2017 eğitim öğretim yılının tamamlanma tarihleri için TIKLAYINIZ.

2024 YILI 2. ARA TATİL NE ZAMAN?

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılındaki 2. ara tatil 8-12 Nisan 2024 tarihleri arasında olacak. 10-12 Nisan 2024 tarihlerinin Ramazan Bayramı'na denk geliyor olması nedeniyle, öğrenciler Nisan ara tatilini iki gün (Pazartesi ve Salı günü olarak) yapacaklar.

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ ÖZEL OKUL TERCİH İŞLEMLERİ BAŞLIYOR

Başvurusu tarihi 2 Eylül 2015 Çarşamba günü sona eren ve sonuçları 03.09.2015 Perşembe günü MEB tarafından yayınlanan MEB Özel Okul Eğitim Öğretim Desteği Sonuçları sonrasında tercih işlemleri 4 Eylül 2015 tarihinde başlıyor. Tercih işlemleri için son gün 10 Eylül.Tercih yapmak için aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz. 

2016 - 2017 ÖĞRETİM YILI EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ

2016 - 2017 Öğretim Yılı Eğitim Öğretim desteği için başvurular ne zaman başlıyor? 2016 - 2017 Öğretim Yılı için özel okullarda ve kolejlerde öğrenim gören ve görecek olan öğrencilere verilecek Eğitim ve Öğretim Desteği Başvurusu nereden yapılacak? Eğitim Öğretim desteği için başvuruları ne zaman yapılacak? Bu soruların yanıtlarını öğrenmek için yazının detaylarına TIKLAYABİLİRSİNİZ.

YURTDIŞINDA EĞİTİM NEDEN ÖNEMLİDİR? YURTDIŞI EĞİTİMİN AVANTAJLARI NELERDİR?

Yurtdışında eğitim, son zamanlarda büyük ilgi gören bir konu. Gençler ve aileler, gerek üniversite kayıt ücretleri gerekse de üniversite sınavlarının zorluğu ve dershane masrafları nedeniyle yurtdışı okullara yönelmeye başladılar. Peki nedir yurtdışı okulları ve üniversiteleri farklı ve cazip kılan? Gençler ve ailelerin beklentileri neler? Bu kısa yazımızda bunlara değinmeye çalışacağız.

ÖZEL ÖĞRETİM DESTEĞİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

 Tercih işlemleri 4 Eylül ve 10 Eylül 2015  tarihleri arasında gerçekleştirilen MEB Özel Okul Eğitim Öğretim Desteği Yerleştirme Sonuçları 11 Eylül Cuma günü açıklanıyor. Eğitim Öğretim desteği çerevesinde Okul Öncesi öğrencilere 2.680 TL, İlkokul öğrencilerine 3.220 TL, Ortaokul ve Ortaöğretim öğrencilerine  3.750 TL, Temel Lise öğrencilerine 3.220 TL destek verilecek.

2016 - 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM DESTEĞİ BAŞVURULARI

2016 -2017 Eğitim Öğretim Desteği Başvuruları hakkında detaylar 6 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazetede tebliğ edildi. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında, özel ilkokul, özel ortaokul ve özel liselerde öğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler eğitim ve öğretim desteğine başvurabilecek. İllere göre eğitim ve öğretim desteği verilecek okul kademe ve türleri, öğrenci sayısı, öğrenci ve okul seçilmesine ilişkin ölçütler ile diğer ilgili hususlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanacak kılavuzda yer alacak. Peki Hangi Öğrenciler Eğitim Öğretim Desteğinden Faydalanabilecek? Hangi Okullara Eğitim Öğretim Desteği imkanı sunulacak? Eğitim Öğretim Desteği Tutarı 2016 -2017 Eğitim Öğretim Yılında Ne Kadar Olacak?

ÖZEL OKUL MU? DEVLET OKULU MU?

"Özel okul mu devlet okulu mu?" tercihi, son zamanlarda ailelerin karar vermekte zorlandığı konulardan biridir. Çocuklarının eğitim hayatında önemli bir karar ve dönüm noktasıdır. Bu karar, çocuğunuzun eğitim ve gelişim sürecini etkileyebilecek birçok faktörü içerir. Her iki seçeneğin de avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Verilecek karar, ailenin önceliklerine, çocuğun ihtiyaçlarına ve mali durumuna göre şekillenmelidir. Bu karar verilirken, eğitim kalitesi, sosyal çevre, ulaşım imkanları ve maliyet gibi faktörler dikkate alınmalıdır. Bu yazımızda sizin için Özel Okul ve Devlet Okullarının avantajlarını ve dezavanlarını irdeleyeceğiz. 

2016 - 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR

5580 sayılı Kanun kapsamında açılan özel okullarda okuyacak 75.000 öğrenciye eğitim ve öğretim desteği verilecek. 2016-2017 eğitim öğretim yılı için Eğitim Öğretim Desteği Kılavuzu 11 Ağustos'ta MEB tarafından yayınlandı. Bu kılavuzda öğrencilere verilecek olan öğretim desteği tutarları da yer alıyor. Buna göre: Okul Öncesi öğrencilere 2.860 TL, İlkokul öğrencilerine 3.440 TL, Ortaokul ve Ortaöğretim öğrencilerine  4.000 TL, Temel Lise öğrencilerine 3.440 TL destek verilecek.  2016-2017 Öğretim Yılı Eğitim Ve Öğretim Desteği Başvuru Ve Yerleştirme süreci nasıl olacak? Eğitim ve Öğretim Desteğinden Yararlanmak İsteyen Öğrenciler nasıl başvuru yapacak?