DOĞA KOLEJİ 13 OCAK 2018 BURSLULUK SINAVI KONULARI - 9. SINIF

Doğa Koleji'nin​ 13 Ocak 2018 tarihinde 9. 10. ve 11. sınıf öğrencileri için düzenlenecek olan bursluluk sınavı, kapsam olarak Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Coğrafya derslerini kapsayacak. Doğa Koleji Bursluluk Sınavında sorulacak olan 9. sınıf konuları kapsamı için TIKLAYINIZ. 

9. SINIF BURSLULUK SINAVI KONULARI

TÜRKÇE DERSİ KONULARI

EDEBİYAT VE SANAT, METİN SINIFLANDIRMASI, DİL VE İLETİŞİM, METİN ÖZELİKLERİ, DİLİN İŞLEVİ, METİN TÜRLERİ, HİKAYE, PARAGRAF, ANLATIM BİÇİMLERİ, İSİM, İSİM TAMLAMALARI, SIFAT, EDAT, BAĞLAÇ, İMLA VE NOKTALAMA, MASAL, ŞİİR BİLGİSİ, EDEBİ SANATLAR

TARİH DERSİ KONULARI

TARİH VE TARİH YAZICILIĞI, KADİM DÜNYADA İNSAN

COĞRAFYA DERSİ KONULARI

İNSAN-DOĞA ETKİLEŞİMİ, COĞRAFİ KONUM/HARİTA BİLGİSİ, COĞRAFYANIN İLKELERİ, DÜNYA’NIN ŞEKLİ VE SONUÇLARI, DÜNYA’NIN GÜNLÜK VE YILLIK HAREKETİNİN SONUÇLARI

MATEMATİK DERSİ KONULARI

MANTIK, KÜMELER, SAYILAR, BİRİNCİ DERECEDEN BİR BİLİNMEYENLİ DENKLEMLER VE EŞİTSİZLİKLER, İKİNCİ DERECEDEN BİR BİLİNMEYENLİ DENKLEMLER, MUTLAK DEĞER, ÜSLÜ VE KÖKLÜ SAYILAR, ORAN VE ORANTI 

FİZİK DERSİ KONULARI

FİZİK BİLİMİNE GİRİŞ, MADDE VE ÖZELLİKLERİ, HAREKET 

KİMYA DERSİ KONULARI

KİMYA BİLİMİ ÜNİTESİ, ATOM VE PERİYODİK CETVEL ÜNİTESİ, KİMYASAL TÜRLER ARASI ETKİLEŞİMLER.

BİYOLOJİ DERSİ KONULARI

YAŞAM BİLİMİ BİYOLOJİ ÜNİTESİ ; BİLİMSEL BİLGİNİN DOĞASI VE BİYOLOJİ, CANLILARIN ORTAK ÖZELLİKLERİ - CANLILARIN YAPISINDA BULUNAN TEMEL BİLEŞİKLER

Doğa Koleji Bursluluk Sınavı Genel Şartları

  • Sınav tüm Doğa Koleji kampüslerinde ve 13 Ocak 2018 Cumartesi günü 3 farklı seyans ile  yapılacaktır.
  • Doğa Koleji Bursluluk Sınavı'na özel ve devlet okullarının 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. ve 11. sınıflarda eğitim gören öğrenciler katılabilir.
  • Şu anda Doğa Kolejinde eğitim gören öğrenciler sadece 4. ve 8. sınıf düzeyinde sınava katılabilirler.
  • 9. 10. ve 11. sınıf öğrencileri 13 Ocak 2018 tarihindeki saat 15.00 oturumuna katılabilir.
  • Sınav yeri, online başvuru formunda ve giriş belgesindeki belirtilen kampüstür.
  • Burs alan öğrenciler 2018-2019 eğitim-öğretim yılı kayıtlarında kullanılabilir ve kazanılan burs yalnızca sınava girilen kampüste kullanabileceklerdir.
  • Burs oranı %100'e kadar verilecek olup, ilgili kampüs için belirlenen burslu öğrenci kontenjanına göre düzenlenecektir.
  • Öğrencinin kazanmış olduğu burs, kazanılan eğitim kademesi için geçerlidir. Bir üst eğitim kademesine geçen öğrencinin bursu sona erecektir.
  • Bursluluk Sınavında eşit puan alan öğrencilerden yaşı daha küçük olana bursluluk önceliği verilir.
  • Sınavda cep telefonu, hesap makinesi, pergel, cetvel gibi araçların kullanımı yasaktır.
  • Sınav için, online giriş belgesi, kimlik kartı veya resimli, onaylı öğrenci belgeleri  bulundurulmalıdır. Sınav giriş belgesi ve kimlik belgesi olmayan öğrenciler sınava giremez.

İlginizi Çekecek Diğer Konular

DOĞA KOLEJİ 13 OCAK 2018 BURSLULUK SINAVI KONULARI - 4. SINIF

Doğa Koleji Bursluluk Sınavı 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf için Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerini içerecek. 4. sınıf Bursluluk Sınavı Konuları için TIKLAYINIZ. 

DOĞA KOLEJİ 13 OCAK 2018 BURSLULUK SINAVI KONULARI - 5. SINIF

Doğa Koleji Bursluluk Sınavı​ 13 Ocak 2017 Cumartesi günü 3 seyans halinde yapılacaktır. Sınav, 4. 5. 6. 7. ve 8. sınıf öğrencileri için Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerini içerecek. Sınavda sorulacak olan 5. sınıf Bursluluk Sınavı Konuları kapsamı için TIKLAYINIZ. 

DOĞA KOLEJİ 13 OCAK 2018 BURSLULUK SINAVI KONULARI - 6. SINIF

Doğa Koleji'nin​ 13 Ocak 2018 Cumartesi günü 3 seyans halinde 4. 5. 6. 7. ve 8. sınıf öğrencileri için düzenleyeceği bursluluk sınavı kapsam olarak Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerini içerecek. Sınavda sorulacak olan 6. sınıf konuları kapsamı için TIKLAYINIZ. 

DOĞA KOLEJİ 13 OCAK 2018 BURSLULUK SINAVI KONULARI - 8. SINIF

Doğa Koleji tarafından​ 13 Ocak 2018 Cumartesi günü 3 seyans halinde 4. 5. 6. 7. ve 8. sınıf öğrencileri için düzenlenecek olan bursluluk sınavı, kapsam olarak Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerini içerecek. Sınavda sorulacak olan 8. sınıf konuları kapsamı için TIKLAYINIZ. 

DOĞA KOLEJİ 13 OCAK 2018 BURSLULUK SINAVI KONULARI - 7. SINIF

Doğa Koleji tarafından​ 13 Ocak 2018 Cumartesi günü 3 seyans halinde 4. 5. 6. 7. ve 8. sınıf öğrencileri için düzenleyeceği bursluluk sınavı kapsam olarak Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerini içerecek. Sınavda sorulacak olan 7. sınıf konuları kapsamı için TIKLAYINIZ. 

DOĞA KOLEJİ 13 OCAK 2018 BURSLULUK SINAVI KONULARI - 10. SINIF

Doğa Koleji'nin​ 13 Ocak 2018 tarihinde 9. 10. ve 11. sınıf öğrencileri için düzenlenecek olan bursluluk sınavı, kapsam olarak Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Coğrafya derslerini kapsayacak. Doğa Koleji Bursluluk Sınavında sorulacak olan 10. sınıf konuları kapsamı için TIKLAYINIZ. 

DOĞA KOLEJİ 13 OCAK 2018 BURSLULUK SINAVI KONULARI - 11. SINIF

Doğa Koleji tarafından​ 13 Ocak 2018 tarihinde 9. 10. ve 11. sınıf öğrencileri için düzenlenecek olan bursluluk sınavı, içerik olarak Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Coğrafya derslerinden oluşacak. Doğa Koleji Bursluluk Sınavında sorulacak olan 11. sınıf konuları kapsamı için TIKLAYINIZ. 

DOĞA KOLEJİ 11 MART BURSLULUK SINAVI - 4. SINIF KONULARI

Doğa Kolejinin 4, 5, 6. 7. 8. 9. 10. 11 sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek sınavda sorulacak soruların kapsamı açıklandı. Doğa Okulları Bursluluk Sınavı, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerini içerecek. 11 Mart 2017  tarihinde düzenlenecek olan sınavda 4. sınıfta okuyan öğrencilere yöneltilecek olan sorular ve sınav konuları için TIKLAYINIZ

DOĞA KOLEJİ 11 MART BURSLULUK SINAVI - 6. SINIF KONULARI

Doğa Kolejinin, resmi ve özel okulların 4, 5, 6. 7. 8. 9. 10. 11 sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek sınavda sorulacak soruların kapsamı açıklandı. Doğa Okulları Bursluluk Sınavı, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerini içerecek. 11 Mart 2017  tarihinde düzenlenecek olan sınavda 6. sınıfta okuyan öğrencilere yöneltilecek olan sorular ve sınav konuları için TIKLAYINIZ

DOĞA KOLEJİ 11 MART BURSLULUK SINAVI - 5. SINIF KONULARI

Doğa Kolejinin, resmi ve özel okulların 4, 5, 6. 7. 8. 9. 10. 11 sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek sınavda sorulacak soruların kapsamı açıklandı. Doğa Okulları Bursluluk Sınavı, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerini içerecek. 11 Mart 2017  tarihinde düzenlenecek olan sınavda 5. sınıfta okuyan öğrencilere yöneltilecek olan sorular ve sınav konuları için TIKLAYINIZ