BEBEKLERE UYKU DÜZENİ

Bebeklerin uyku düzenleri aslında yedikleri içtikleri kadar önemli gelişimleri için. 1 yaşına kadar bu düzeni sağlamak daha kolay olsa da 1 yaş sonrasına bu düzeni bırakan çok anne var. 

Uzmanlar 1 yaşından sonra bebeklerin deliksiz bir gece uykusu uyumalarının gelişimleri için çok önemli olduğu görüşünde. İşte bu düzeni kurmak içinde öncesinde yapılması gereken önemli bir kaç adım var. Bunlar;

  • Odayı ayırmak:(
  • Biberonu kesinlikle bırakmak
  • Gece emzirmelerini kesmek

Bu 3 konuyu hallettikten sonra, sıra uyku eğitimine geliyor.

Bebekler ritüelleri çok severler. Bu nedenle uykuya geçişin de bir ritüel ile bebeğe kazandırılması gerek. Ancak bu noktada biz anneler sabırlı olmalı ve bebeğimiz bu düzene alışana kadar aynı şeyleri bıkmadan usanmadan yapmaya devam etmeliyiz.

İdeal olan yatma saati 20:00- 20:30 iken bu bence 21:00'e kadar uzayabilir. Örneğin 20:30 da yatırmayı planladığınız bebeğiniz için hemen hemen 1 saat öncesinde hareketli aktivitelere bir son verip daha sakin aktiviteler gerçekleştirmelisiniz.

Karnı tok olan bebeğinizin, banyosunu yaptırıp onu daha da rahatlattıktan sonra pijamalarını giydirip,yavaş yavaş uyku moduna geçmeye başlayabilirsiniz. Ardından bebeğinizi odasına götürerek, yatağına yatırıp ninni veya masal ile devam etmelisiniz. İlk gün eminim "yok yok" olmayacak diyeceksiniz. Ama dediğim gibi mutlaka sabırlı ve azimli olmanız gerekiyor. Her geçen gün odada kalam süreniz azalacak... ve bi kaç hafta sonra bebeğiniz istediğiniz düzene girmiş olacak.

Uyku düzeninin önemli bir aşaması da bebeğinizin geceleri uyanıp sizi yanında isteme kısmı. Bu kısımda da yine sabırlı olmanız gerekiyor. Bebeğinizin yanına gidin ve ona mutlaka dokunarak yanında olduğunuzu gösterin. Yine ilk günler ağlayıp kucağınıza lamanızı, yanınıza gelmenizi isteyecektir ama siz sabırla onunla olduğunuzu ona hissettirerek yeniden uykuya dalana kadar onunla kalmalısınız. Hatta belki ilk bi kaç hafta yatağının yanında başka bir yatakta yatarak elele tutuşup uyandıında sizi görmesini ve yanında olduğunuza tam olarak inanmasını sağlayabilirsiniz. Zaten buna inandıktan sonra geceleri uyanmamaya başlıyorlar...

Herkese bir aya kadar sürebilecek bu süreçte sabırlar ve iyi uykular...

İlginizi Çekecek Diğer Konular

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ ÖZEL OKUL TERCİH İŞLEMLERİ BAŞLIYOR

Başvurusu tarihi 2 Eylül 2015 Çarşamba günü sona eren ve sonuçları 03.09.2015 Perşembe günü MEB tarafından yayınlanan MEB Özel Okul Eğitim Öğretim Desteği Sonuçları sonrasında tercih işlemleri 4 Eylül 2015 tarihinde başlıyor. Tercih işlemleri için son gün 10 Eylül.Tercih yapmak için aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz. 

2016 - 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre, 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı bu sene 19 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Geçen sene Kurban Bayramı nedeniyle okulların açılma tarihi 1 hafta ertelenerek 28 Eylül 2015 tarihinde eğitim öğretim başlamıştı. Bu seneki takvime göre yarıyıl tatili ve 2016-2017 eğitim öğretim yılının tamamlanma tarihleri için TIKLAYINIZ.

2024 YILI 2. ARA TATİL NE ZAMAN?

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılındaki 2. ara tatil 8-12 Nisan 2024 tarihleri arasında olacak. 10-12 Nisan 2024 tarihlerinin Ramazan Bayramı'na denk geliyor olması nedeniyle, öğrenciler Nisan ara tatilini iki gün (Pazartesi ve Salı günü olarak) yapacaklar.

ÖZEL ÖĞRETİM DESTEĞİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

 Tercih işlemleri 4 Eylül ve 10 Eylül 2015  tarihleri arasında gerçekleştirilen MEB Özel Okul Eğitim Öğretim Desteği Yerleştirme Sonuçları 11 Eylül Cuma günü açıklanıyor. Eğitim Öğretim desteği çerevesinde Okul Öncesi öğrencilere 2.680 TL, İlkokul öğrencilerine 3.220 TL, Ortaokul ve Ortaöğretim öğrencilerine  3.750 TL, Temel Lise öğrencilerine 3.220 TL destek verilecek.

2016 - 2017 ÖĞRETİM YILI EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ

2016 - 2017 Öğretim Yılı Eğitim Öğretim desteği için başvurular ne zaman başlıyor? 2016 - 2017 Öğretim Yılı için özel okullarda ve kolejlerde öğrenim gören ve görecek olan öğrencilere verilecek Eğitim ve Öğretim Desteği Başvurusu nereden yapılacak? Eğitim Öğretim desteği için başvuruları ne zaman yapılacak? Bu soruların yanıtlarını öğrenmek için yazının detaylarına TIKLAYABİLİRSİNİZ.

YURTDIŞINDA EĞİTİM NEDEN ÖNEMLİDİR? YURTDIŞI EĞİTİMİN AVANTAJLARI NELERDİR?

Yurtdışında eğitim, son zamanlarda büyük ilgi gören bir konu. Gençler ve aileler, gerek üniversite kayıt ücretleri gerekse de üniversite sınavlarının zorluğu ve dershane masrafları nedeniyle yurtdışı okullara yönelmeye başladılar. Peki nedir yurtdışı okulları ve üniversiteleri farklı ve cazip kılan? Gençler ve ailelerin beklentileri neler? Bu kısa yazımızda bunlara değinmeye çalışacağız.

OKUL HAYATINDA ÖDEVİN ÖNEMİ NEDİR?

Ödevler çocuklara bağımsız çalışmayı, sorumluluk almayı öğretmek için önemli araçlardır.  Ama bir çok çocuk neden ödev yapması gerektiğini anlayamaz ve çoğu zaman ailesinin ve öğretmeninin zorlaması ile yapar. 

İYİ BİR OKUL BAŞARI GETİRİR Mİ?

Sorumluluk bilincimizin oluşmaya başladığı okul hayatında bize öğretilenler yaşamımızın önümüzdeki yıllarını etkin olarak şekillendirmektedir. Okulda başarıyı etkileyen ve tetikleyen öğrencinin yanı sıra okulun kendisidir. Peki iyi bir okul nasıl olmalı? İşte bunun cevabı:

2016 - 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM DESTEĞİ BAŞVURULARI

2016 -2017 Eğitim Öğretim Desteği Başvuruları hakkında detaylar 6 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazetede tebliğ edildi. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında, özel ilkokul, özel ortaokul ve özel liselerde öğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler eğitim ve öğretim desteğine başvurabilecek. İllere göre eğitim ve öğretim desteği verilecek okul kademe ve türleri, öğrenci sayısı, öğrenci ve okul seçilmesine ilişkin ölçütler ile diğer ilgili hususlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanacak kılavuzda yer alacak. Peki Hangi Öğrenciler Eğitim Öğretim Desteğinden Faydalanabilecek? Hangi Okullara Eğitim Öğretim Desteği imkanı sunulacak? Eğitim Öğretim Desteği Tutarı 2016 -2017 Eğitim Öğretim Yılında Ne Kadar Olacak?

ÖZEL OKUL MU? DEVLET OKULU MU?

"Özel okul mu devlet okulu mu?" tercihi, son zamanlarda ailelerin karar vermekte zorlandığı konulardan biridir. Çocuklarının eğitim hayatında önemli bir karar ve dönüm noktasıdır. Bu karar, çocuğunuzun eğitim ve gelişim sürecini etkileyebilecek birçok faktörü içerir. Her iki seçeneğin de avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Verilecek karar, ailenin önceliklerine, çocuğun ihtiyaçlarına ve mali durumuna göre şekillenmelidir. Bu karar verilirken, eğitim kalitesi, sosyal çevre, ulaşım imkanları ve maliyet gibi faktörler dikkate alınmalıdır. Bu yazımızda sizin için Özel Okul ve Devlet Okullarının avantajlarını ve dezavanlarını irdeleyeceğiz.